Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Andebryststeg


3 personer

 

  1. Brysterne skæres af anden, så det fælles skind bevares helt - resultatet skal være et stort skind med to bryster på

  2. Kødsiden krydres med salt og peber (og evt. 1-2 spsk hakket, bredbladet persille)

  3. Stegen rulles sammen så skindet lukker tæt til over det hele. Stegen sys sammen eller snøres med bomuldstråd.

  4. Krydres med salt og peber og pensles evt. med en smule olivenolie (for at få sprødt skind).

  5. Steges i en 200º varm ovn i ca. 30 min (stegetermometer skal vise 55º). Tages ud over hviler mindst 20 minutter dækket af sølvfolie.

  6. Tråden fjernes og brysterne skæres i 1/2-1 cm tykke skiver.

.*) Et dobbeltbryst kan findes som særskilt produkt, men som regel må man selv skære af en hel and. Skæres brysterne af en hel and, skæres lårene fra  (og gemmes til en anden gang) og skroget koges med urter og rodfrugter 1-2 timer til fond

 

Serveres med kogte kartofler, flødesovs (fra fonden), rødkål og tranebærkompot.

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2017  -  Opdateret 01-11-2017