|
Andebryststeg
3 personer
-
Brysterne skæres af anden, så det
fælles skind bevares helt - resultatet skal være et stort skind med to
bryster på
-
Kødsiden krydres med salt og peber (og
evt. 1-2 spsk hakket, bredbladet persille)
-
Stegen rulles sammen så skindet lukker
tæt til over det hele. Stegen sys sammen eller snøres med bomuldstråd.
-
Krydres med salt og peber og pensles
evt. med en smule olivenolie (for at få sprødt skind).
-
Steges i en 200º varm ovn i ca. 30 min
(stegetermometer skal vise 55º). Tages ud over hviler mindst 20 minutter
dækket af sølvfolie.
-
Tråden fjernes og brysterne skæres i
1/2-1 cm tykke skiver.
.*) Et dobbeltbryst kan findes som
særskilt produkt, men som regel må man selv skære af en hel and. Skæres
brysterne af en hel and, skæres lårene fra (og gemmes til en anden gang)
og skroget koges med urter og rodfrugter 1-2 timer til fond Serveres
med kogte kartofler, flødesovs (fra fonden), rødkål
og tranebærkompot.
|