Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Kylling i asparges


8 personer

 

  1. Kyllingerne renses og skylles, og brysterne (med ben) klippes/skæres fra.
  2. Det hele (også brysterne) kommes i en STOR gryde med vand så det dækker og koges op.
  3. Imens renses og  klargøres grøntsagerne og skæres i grove stykker.
    1. De hvide asparges skrælles fra hovedet og ned. Både de grønne og de hvide asparges brækkes, så den grove del sorteres i een bunke og hovedenden (delt i 3-4 stykker) i en anden bunke.
    2. Champignonerne klargøres og skæres i tykke skiver.
    3. Persillen skylles og deles i blade og kviste
  4. Når suppen er kogt op, skummes den i 5-10 min.
  5. Grøntsagerne (undtagen aspargeshoveder, persilleblade og champignon) hældes i og det koger op. Efter 15 min fjernes brysterne og sættes til side.
  6. Efter yderligere 20 min tages resten af kyllingerne og og køler af (så man kan røre ved dem).
  7. Kyllingerne plukkes for kød (store stykker skæres i mundrette bidder) og lægges til side.
  8. Resten (skind og ben) kommes tilbage i suppen, der småkoger i 1-2 timer.
  9. Suppen sies (resten smides væk) og koges ind for maksimal varme til ca. 1 liter stærk suppe (tager 30-40 min). *)
  10. Suppen tyknes med Maizena (opløst i 1/2 dl vand) og fløde, og koges igennem (i ca. 15 min) til den er ret tyk.
  11. Champignon og hvide asparges tilsættes og koges med i 10 min
  12. Derefter til sættes kyllingekødet og de grønne asparges, koger op og koger i 2 min. og smages til med salt og peber.
  13. Persillen hakkes fint og drysses over lige før servering (persillen bør serveres separat, hvis man planlægger at gemme noget af retten).

*) Hertil kan retten evt. forberedes dagen før.

 

Serveres med nye kartofler og evt. brød.

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2017  -  Opdateret 01-11-2017