|
Kylling i asparges
8 personer
|
|
- Kyllingerne renses og skylles, og brysterne (med
ben) klippes/skæres fra.
- Det hele (også brysterne) kommes i en STOR gryde med vand så det
dækker og koges op.
- Imens renses og klargøres grøntsagerne og skæres i grove
stykker.
- De hvide asparges skrælles fra hovedet og ned. Både
de grønne og de hvide asparges brækkes, så den grove del sorteres i een bunke og
hovedenden (delt i 3-4 stykker) i en anden bunke.
- Champignonerne klargøres og skæres i tykke skiver.
- Persillen skylles og deles i blade og kviste
- Når suppen er kogt op, skummes den i 5-10 min.
- Grøntsagerne (undtagen aspargeshoveder, persilleblade
og champignon) hældes i og det koger op. Efter 15 min
fjernes brysterne og sættes til side.
- Efter
yderligere 20 min tages resten af kyllingerne og og
køler af (så man kan røre ved dem).
- Kyllingerne plukkes for kød (store
stykker skæres i mundrette bidder) og lægges til side.
- Resten (skind og
ben) kommes tilbage i suppen, der småkoger i 1-2 timer.
- Suppen sies (resten smides væk) og koges ind for
maksimal varme til ca. 1 liter stærk suppe (tager
30-40 min). *)
- Suppen tyknes med Maizena (opløst i 1/2 dl vand) og fløde, og koges igennem
(i ca. 15 min) til den er ret tyk.
- Champignon og hvide asparges tilsættes og koges med
i 10 min
- Derefter til sættes kyllingekødet og de grønne
asparges, koger op og koger i 2 min. og smages til med salt og peber.
- Persillen hakkes fint og drysses over lige før
servering (persillen bør serveres separat, hvis man
planlægger at gemme noget af retten).
*) Hertil kan retten evt. forberedes dagen før. Serveres med nye kartofler og evt. brød. |