|
Coq au vin
10-12 personer
- Rens kyllingerne, skyl og dup dem tørre, og skær
hver i 8 stykker.
- Skær baconen i tern og rist dem gyldne i en meget
stor gryde ved middel varme. Tag dem op og lad dem
dryppe af på køkkenrulle.
- Pil hvidløgene.
- Steg kyllingestykkerne gyldne 4-6 stykker ad gangen
i baconfedtet (tag dem op når de er gyldne).
- Kom alle kyllingestykkerne tilbage i gryden, tilsæt
sukker og lad det karamellisere let.
- Drys mel over og vend rundt ved god varme i 3-4 min.
- Sluk emhætten, tilsæt cognacen og flamber.
- Tilsæt rødvinen, kog op og skum.
- Skru ned til svag varme og tilsæt hvidløg, timian,
laurbærblad, peberkorn og salt.
- Læg tætsluttende låg på og lad det simre til kødet
er mørt (ca. 3 kvarter) - evt. i en 200°
varm ovn.
- Rens champignonerne, og skær det yderste af foden
af. Del dem, hvis de er meget store.
- Pil perleløgene (nemmest hvis de først kommes i
kogende vand 1/3 ad gangen, koger op og derefter kommes i iskoldt vand), og skær
det alleryderste af top og rodbund af, så de er helt
runde.
- Steg løg og champignoner gyldne i smør/andefedt på
en pande. Tilsæt sukkeret og karamelliser.
- Tag kødstykkerne op og dæk dem
til.
- Sigt saucen over i en mindre,
bred gryde. Skum for fedt, kog ind og smag til med salt
og peber.
- Læg alt tilbage i den store gryde. Varm igennem mens
det vendes forsigtigt rundt så det blandes.
Serveres med kartoffelmos eller
rodfrugtfritter - eller blot en flûtes og grøn salat. |