|
Kaningryde
6 personer
- Kaninen klargøres: Fjern indvolde, fedt og
blodrester - skyl og tør grundigt af.
- Kaninen deles i portionsstykker: Lår i 2, ryg i 5-6
stykker, forben i et stykke hver.
- Grøntsagerne klargøres: Løget pilles og skæres i
tynde skiver, hvidløget pilles i skæres i skiver.
Halvdelen af olivene udstenes og hakkes groft.
- Kaninstykkerne vendes i mel og brunes i olivenolie
(1/2 portion ad gangen) i en sauterpande og tages
derefter op.
- Løg, hvidløg, hakkede oliven og krydderurter
klares i olien ved god varme i ca. 5 minutter.
- Vinen tilsættes og koges lidt ind ca. 5 minutter.
- Tilsæt kaninstykkerne igen, hæld tomatsaften fra
de flåede tomater og tilsæt dem også.
- Skru ned så retten akkurat bobler, smag til med
peber (og evt. salt) og kog videre 1 time under låg.
Tilsæt evt. lidt vand (kyllingefond) hvis det tørrer
ud.
- Tilsæt resten af oliven de sidste 5 minutter og kog
evt. lidt ind.
Server med pasta eller polenta - eller kogte
kartofler.
|