|
Chop Suey
4 personer (lav ikke større portioner på een gang - så kan wok'en ikke
opvarme det ordentligt)
|
|
- Fjern evt. fedt, blod- og benrester fra fileterne,
og skær dem i strimler.
- Rens svampene helt for jord etc. og del dem i
mundrette stykker (lad de små svampe forblive hele).
- Rens peberfrugten for ribber og frø, og skær den i
strimler.
- Hæld vandet fra kastanjerne og skær dem over.
- Skyl den halve broccoli og skær den i mundrette
stykker.
- Skyl sukkerærterne.
- Skyl og rens forårsløgene, skær det grønne væk. Skær
resten i 2 cm skiver på skrå.
- Skyl bønnespirerne og dup dem tørre.
- Rens bladselleristilken, skær den nederste grove cm
fra. Flæk stilken på langs og skær dem i 1 cm stykker.
- Rør maizenaen ud i 1/2 dl vand.
- (Ris eller andet tilbehør skal sættes over nu.)
- Opvarm en wok til den er meget varm
- Tilsæt olierne og efter 15 sek. kyllingestykkerne,
der brunes mens de vendes med en stegespade i 1-2
minutter. Tag dem op og hold dem varme.
- Tilsæt resten (undtagen maizenavandet) og lad det
koge sammen i 4-6 minutter ved max varme og under låg de
første 3 min.
- Tilsæt maizena og kog sammen til sauce (1-2 min).
- Tilsæt kyllingestykkerne og varm igennem ganske
kort (1 min).
- Hæld i en stor skål (evt. portionsskåle) og drys
sesam på toppen - og server straks.
Serveres med
jasmin-ris. |