Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Chop Suey


4 personer (lav ikke større portioner på een gang - så kan wok'en ikke opvarme det ordentligt)

 

  1. Fjern evt. fedt, blod- og benrester fra fileterne, og skær dem i strimler.
  2. Rens svampene helt for jord etc. og del dem i mundrette stykker (lad de små svampe forblive hele).
  3. Rens peberfrugten for ribber og frø, og skær den i strimler.
  4. Hæld vandet fra kastanjerne og skær dem over.
  5. Skyl den halve broccoli og skær den i mundrette stykker.
  6. Skyl sukkerærterne.
  7. Skyl og rens forårsløgene, skær det grønne væk. Skær resten i 2 cm skiver på skrå.
  8. Skyl bønnespirerne og dup dem tørre.
  9. Rens bladselleristilken, skær den nederste grove cm fra. Flæk stilken på langs og skær dem i 1 cm stykker.
  10. Rør maizenaen ud i 1/2 dl vand.
  11. (Ris eller andet tilbehør skal sættes over nu.)
  12. Opvarm en wok til den er meget varm
  13. Tilsæt olierne og efter 15 sek. kyllingestykkerne, der brunes mens de vendes med en stegespade i 1-2 minutter. Tag dem op og hold dem varme.
  14. Tilsæt resten (undtagen maizenavandet) og lad det koge sammen i 4-6 minutter ved max varme og under låg de første 3 min.
  15. Tilsæt maizena og kog sammen til sauce (1-2 min).
  16. Tilsæt kyllingestykkerne og varm igennem ganske kort (1 min).
  17. Hæld i en stor skål (evt. portionsskåle) og drys sesam på toppen - og server straks.

Serveres med jasmin-ris.

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2017  -  Opdateret 01-11-2017