Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Kylling/chorizo i filokurv


4 personer

 

 

Kyllinge/chorizo

  1. Flæk chorizo'erne og skær dem i 1 cm skiver

  2. Rens og skær løg og bladselleri i tern på 3x3 mm.

  3. Hak hvidløget fint.

  4. Rist chorizo sprød ved middel varme i en smule olivenolie i en dyb pande eller gryde. Læg dem over på en tallerken (men lad olie og fedt blive på panden).

  5. Skru op og brun kyllingelårene. Tag dem op og læg dem på tallerkenen.

  6. Skru ned for varmen, og hæld løg, bladselleri og hvidløg på og sauter dem under låg i 10-15 min til de er klare og bløde.

  7. Tilsæt sherry og kog let ind.

  8. Tilsæt suppe, kylling og chorizo, og skru ned så det blot småkoger. Læg låg på og kog i 1,5 timer, rør jævnligt.

  9. Tag kyllingelårene op, og lad det køle lidt af så du kan røre ved det. Fjerne ben og skind, og pluk kødet i trevler med en gaffel. Læg det tilbage i panden.

  10. Kog ind til saucen er jævnet.

  11. Køl af og sæt i køleskabet natten over.

Filokurve

  1. Tænd ovnen på 180°.

  2. Smelt smørret forsigtigt i en lille gryde (eller mikroovn).

  3. Læg 3 ark filodej over hinden, og pensl med smeltet smør. Del dem i firkanter på 10x10 cm.

  4. Pres hver firkant ned i en muffinform, og bag i 10 min til den øverste del/overfladen er gyldenbrun.

  5. Køl af og gem i en lufttæt beholder.

Servering

  1. Skyl, tør og pluk persillebladene af, og hak dem fint.

  2. Varm stuvningen op under omrøring, tilsæt fløden og smag til med salt og peber.

  3. Rør persillen i.

  4. Fyld hver filokurv med stuvning og server straks.

 

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2018  -  Opdateret 31-12-2017