|
Kylling/chorizo i filokurv
4 personer
Kyllinge/chorizo
-
Flæk chorizo'erne og skær dem i 1 cm skiver
-
Rens og skær løg og bladselleri i tern på 3x3 mm.
-
Hak hvidløget fint.
-
Rist chorizo sprød ved middel varme i en smule
olivenolie i en dyb pande eller gryde. Læg dem over på en tallerken (men lad
olie og fedt blive på panden).
-
Skru op og brun kyllingelårene. Tag dem op og læg dem
på tallerkenen.
-
Skru ned for varmen, og hæld løg, bladselleri og
hvidløg på og sauter dem under låg i 10-15 min til de er klare og bløde.
-
Tilsæt sherry og kog let ind.
-
Tilsæt suppe, kylling og chorizo, og skru ned så det
blot småkoger. Læg låg på og kog i 1,5 timer, rør jævnligt.
-
Tag kyllingelårene op, og lad det køle lidt af så du
kan røre ved det. Fjerne ben og skind, og pluk kødet i trevler med en
gaffel. Læg det tilbage i panden.
-
Kog ind til saucen er jævnet.
-
Køl af og sæt i køleskabet natten over.
Filokurve
-
Tænd ovnen på 180°.
-
Smelt smørret forsigtigt i en lille gryde (eller
mikroovn).
-
Læg 3 ark filodej over hinden, og pensl med smeltet
smør. Del dem i firkanter på 10x10 cm.
-
Pres hver firkant ned i en muffinform, og bag i 10 min
til den øverste del/overfladen er gyldenbrun.
-
Køl af og gem i en lufttæt beholder.
Servering
-
Skyl, tør og pluk persillebladene af, og hak dem fint.
-
Varm stuvningen op under omrøring, tilsæt fløden og
smag til med salt og peber.
-
Rør persillen i.
-
Fyld hver filokurv med stuvning og server straks.
|