|
Kyllingelevermousse
8-10 personer som forret.
-
Kyllingeleveren lægges i en sigte og overhældes med
kogende vand, og dernæst med koldt vand. Fjern årer og sener, og skær
leverne i små tern.
-
Gulerod, knoldselleri, hvidløgsfed og persille
klargøres og hakkes.
-
Olivenolien opvarmes i en tykbundet gryde og hvidløg,
persille, gulerod, selleri og salvie brunes let.
-
Citronsaften og hvidvinseddike tilsættes og koges ind.
-
Kyllingelever og pølse/hakket kød tilsættes og
blandes godt.
-
Tilsæt hvidvin så det dækker 2/3, rør rundt og lad
det simre 1 time uden låg.
-
Tilsæt kapers, ansjosfileter og evt. lidt vand (det
skal have konsistens som tyk grød) og blend det hele.
-
Lad det trække i køleskab et par timer, og smag til
med salt, peber og evt. mere citronsaft.
-
Smør på ristet brød, og pynt med en spån høvlet
parmesan og et blad frisk basilikum.
|