Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Fasanbryst i tomatsauce


4 personer.

 

  1. Fuglene gås efter for hagl og rester af blod, indvolde og fjer fjernes.

  2. Brysterne med brystben skæres af og resten skæres i store stykker.

  3. Rodfrugter, løg, hvidløg og bacon klargøres og skæres i små stykker.

  4. Krydderurterne skylles og deles i store stykker.

  5. Sauter grøntsager, hvidløg og bacon i 1 spsk olie i en stor gryde til de tager farve.

  6. Tilsæt krydderurterne og balsamico og kog lidt ind.

  7. Tag alt op med en hulske (så fedtstoffet bliver tilbage).

  8. Tilsæt smørret i gryden og brun brysterne ved middel vame, først på skindsiden (ca 3-4 minutter) og så på skindsiden 2-3 minutter så de er gyldne. Tag dem op, krydr godt med salt og peber og dæk til.

  9. Brun resten af fasanstykkerne ved god varme på alle sider (evt. ad 2 omgange)

  10. Tilsæt grøntsagerne igen, lidt salt og peber, rødvin og vand til det dækker. Kog op og skum af, og lad det simre under låg i 2 timer (skum undervejs).

  11. Si fonden over i en ny (stor) gryde og kog den ind for fuldt blus (tager 20-30 minutter) til ca. 1/2 l.

  12. Læg brysterne i og skru ned så de simrer i 12 min.

  13. Tag brysterne op og hold dem varme i et varmt fad, og dæk med staniol.

  14. Hæld al væden fra tomaterne gennem en sigte i saucen - pres med en ske, så AL væde kommer med. Skær tomaterne i grove stykker.

  15. Kog saucen yderligere ind til halvdelen, kom tomatstykkerne i, skru ned og varm igennem 4-5 min.

  16. Fasanbrysterne skæres fra benet, og deles i mundrette stykker, der varmes igennem i saucen 1-2 min lige inden servering.

Hvide aspargeskartofler er gode til, og en frisk grøn salat smager godt bagefter.

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2017  -  Opdateret 01-11-2017