|
Birkesbrød
Stort brød - nok bedre som to normale!
-
Sesamkernerne ristes 2-3 minutter på en varm pande (de
skal begynde at "poppe"). Køl af.
-
Mælken lunes til håndvarm og gæren opløses
deri.
-
Det hele blandes i en røremaskine og
æltes igennem 10 minutter ved lav hastighed. Dejen skal være let fugtig.
-
En stor skål smøres med olie, og dejen lægges heri og
dækkes med smurt folie.
-
Stilles til hævning 3-4 timer ved stuetemperatur (eller
bedre 8-10 timer i køleskab).
-
Dejen slås ned, rulles til et stort
børd og placeres på bagepapir på en bageplade.
-
Dæk med (smurt) film og efterhæv et lunt sted til dobbelt størrelse (ca.
35-40 min). Tænd ovnen imens på 200° varmluft. Spray 2-3
gange med vand.
-
Bag i 40-50 minutter til brødet er
gyldent.
-
Afkøles på rist.
NOTE Nok bedre som to normale brød - bages da ca.
30 min. |
|
|