Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuerne Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Blinis


Til 6-8 personer som forret - giver ca. 15-16 stk.

 

  1. Æggene deles i blommer og hvider (hviderne stilles til side).

  2. Mælk og øl lunes til håndvarmt og gæren opløses deri i en stor røreskål.

  3. Tilsæt smeltet smør/olie og æggeblommerne og sigt melet i under omrøring.

  4. Røres derefter godt igennem og sættes til hævning med film over i godt en time.

  5. Hviderne piskes stive med saltet og vendes derefter forsigtigt i dejen (tilsæt evt. først lidt mere mælk/øl til dejen hvis den er meget tyk - den skal være som tyk sovs).

  6. Varm en blinispande op og brug 1 tsk smør pr. blinis (ca. 1/2 dl dej pr. blinis).

  7. Bag ved god varme 2 min + 2 min. 

Klassisk med stenbiderrogn, hakket rødløg og creme fraiche 38% - men anden fisk (f.eks. røget laks) er også godt.

 

Note  Kan fryses.

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2017  -  Opdateret 01-11-2017