Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuerne Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Emmerbrød


Madbrød med let sødlig karakter. OBS: Skal startes 1 dag før!
 

Fordej

  • 55 g frisk hvedesurdej

  • 100 g koldt vand

  • 35 g friskkværnet og sigtet hvedemel

  • 35 g friskkværnet (usigtet) emmermel

Brøddej

  • 50 g frisk hvedesurdej

  • 450 g koldt vand

  • 5 g frisk gær

  • 10 g honning

  • 10 g salt

  • 250 g fuldkornsemmermel

  • 250 g  hvedemel


DAG 1

  1. Morgen
    1. Rør fordejen sammen og stil den tildækket ved stuetemperatur.
  2. Eftermiddag/aften

    1. Rør fordej, vand og smuldret gær sammen i en stor skål (evt. røreskål til maskine).

    2. Tilsæt mel, honning og salt.

    3. Rør med dejkrog langsomt i 1 min

    4. Sæt farten op og rør indtil dejen slipper siderne helt (ca. 10 min)

    5. Smør en 1,5 liter form grundigt med smør, og sæt bagepapirstykker fast på siderne (brødet hænger nemt i, så vær omhyggelig).

    6. Dæk formen med film, der er smurt med smør hvor filmen dækker formens åbning (så brødet ikke hænger i når det hæver).

    7. Stil på køl i 12-16 timer (start evt. med en time ved stuetemperatur, hvis det skal gå hurtigere).

DAG 2

  1. Kontroller, at dejen er hævet til dobbelt størrelse - hvis ikke, så sæt den på køkkenbordet et par timer.

  2. Varm ovnen til maksimal temperatur med varmluft.

  3. Fjern filmen og sæt brødet midten af ovnen.

  4. Bag i 5 min

  5. Sæt temperaturen ned til 200° og fortsæt i ca. 40 min (brødets centrumstemperatur skal være 100°).

  6. Tag brødet ud af formen og læg det med hovedet nedad på en rist og lad det køle af.

  7. Opbevar brødet ved stuetemperatur 1-2 dage indpakket i bagepapir (eller frys ned).

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2018  -  Opdateret 31-12-2017