|
Pandekager
ca. 25 stk. Portionen tager ca. 3/4 time at
bage. Kan være i en 2-liters kande
-
Evt.: Vask citron og appelsin grundigt, tør dem af og skær
det yderste af skallen af (ikke det hvide) og hak det fint.
-
Flæk vaniliestangen og skrab kornene.
Bland dem med sukkeret - fordel kornene, ved at gnide kornklumperne med
sukker til de er fordelt.
-
Slå æggene ud i en stor skål (evt. i
røremaskine) og bland sukker/vanilje i under let piskning.
-
Tilsæt (citrusskaller,) salt og derefter
mælken under piskning.
-
Fortsæt piskningen mens melet
tilsættes lidt ad gangen.
-
Pisk til dejen er glat og blank og sæt
den på køl mindst 20 min. (kan stå flere timer nu).
-
Tag dejen ud og pisk den igennem.
-
Opvarm panden og hæld ca. 1/2 tsk smør
på panden før 75 g dej (= 1/2 dl/suppeøse). Før hver pandekage kan panden smøres
med 1/2 tsk. smør
De første pandekager bages ved 80%,
derefter 50% i 2 min på hver side. M210° 2 + 2 min.
|
|
|