Rør delene til fordejen sammen og stil det varmt (stuetemperatur).
Brøddej: Æltning (eftermiddag)
Ælt ingredienserne sammen (undtagen salt) og vent 30 min. Ælt saltet
ind i dejen, og vend alle fire hjørner hver halve time, 4-5 gange i alt.
Formning og hævning (aften)
Hæld dejen ud på en meldrysset plade og form dejen ved at trække
en side tilbage (væk fra dejen) og derefter henover dejen til den
modsatte side og tryk stykket let ned. Gentag for alle 4 sider. Træk
til sidst den første side over til den modsatte side.
Skub undersiden ind under dejen med en meldrysset spartel, mens
du holder imod med hånden i den anden side og drejer dejen rundt 3-4
gange, så den igen får kugleform.
Del dejen i 3 og rul hver del til en pølse der er 80-90% af
længden på flutesformen.
Smør flutesformen grundigt og drys lidt mel på formen. Læg
dejpølserne i formen og dæk dejen til med et
fugtigt viskestykke.
Sæt det på køl i 2-12 timer, indtil 1 time før det skal bages.
DAG 2: Bagning (morgen) i kombi-dampovn
Tag flutesformen med brødene ud af køleskabet 1 time før bagning og stil
den på bordet så de får stuetemperatur.