Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuerne Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Italiensk landbrød


OBS: Skal startes dagen før! Giver 2 mellemstore brød (fra Verdens bedste brød)

 

Biga (giver 300 g)

  1. Smuldr gæren i vandet og rør rundt til den er opløst.

  2. Rør gradvist alt melet ind i blandingen.

  3. Ælt dejen helt glat på bordet.

  4. Kom dejen i en skål og dæk med film.

  5. Står ved mindst 21 grader i mindst 12 timer (Dejen skal hæve helt op og falde sammen igen. Man skal kunne se lufthuller i dejen.).

Brød

(tager i alt ca. 4’30)

2’20

  1. Bland med fingrene Biga, vand gær og salt i køkkenmaskine (dejkroge) til en jævn grød.

  2. Tilsæt olivenolie og derefter melet en kop ad gangen.

  3. Lad det køre i 10 minutter.

  4. Læg dejen i skål og dæk med oliesmurt film.

  5. Hæver til 3-dobbelt størrelse i ca. 2 timer.

1’40

  1. Vend dejen ud på et meldrysset bord, slå den ned og form til 2 aflange brød, der lægges på en smurt, lunet bageplade.

  2. Dæk med oliesmurt film.

  3. Efterhæv til dobbelt størrelse i 60-90 minutter.

  4. Tænd ovnen på 230 grader og sæt en bradepande i bunden.

0'35

  1. Sigt lidt mel over brødet og snit det.

  2. Hæld vand i bradepanden (pas på ikke at blive skoldet).

  3. Sæt pladen i ovnen og sprøjt evt. vand med en forstøver på ovnens sider og bund (giver damp).

  4. Bag i ca. 30 minutter – skru evt. ned til 220 grader efter 20 minutter hvis brødet bruner for hurtigt.

  5. Skal lyde hult når man banker på bunden.

  6. Lad det køle af på en bagerist.

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2018  -  Opdateret 31-12-2017