|
Italiensk landbrød
OBS:
Skal startes dagen før! Giver 2 mellemstore brød
(fra Verdens bedste brød)
Biga (giver 300 g)
-
7 g frisk
gær
-
90 ml. lunkent vand
-
225 g ubleget hvedemel
-
Smuldr gæren i vandet og rør rundt
til den er opløst.
-
Rør gradvist alt melet ind i
blandingen.
-
Ælt dejen helt glat på bordet.
-
Kom dejen i en skål og dæk med film.
-
Står ved mindst 21 grader i mindst 12
timer (Dejen skal hæve helt op og falde sammen igen. Man skal kunne se
lufthuller i dejen.).
Brød
(tager i alt ca. 4’30)
2’20
|
-
Bland med fingrene Biga, vand gær
og salt i køkkenmaskine (dejkroge) til en jævn grød.
-
Tilsæt olivenolie og derefter
melet en kop ad gangen.
-
Lad det køre i 10 minutter.
-
Læg dejen i skål og dæk med
oliesmurt film.
-
Hæver til 3-dobbelt størrelse i
ca. 2 timer.
|
1’40
|
-
Vend dejen ud på et meldrysset
bord, slå den ned og form til 2 aflange brød, der lægges på en
smurt, lunet bageplade.
-
Dæk med oliesmurt film.
-
Efterhæv til dobbelt størrelse
i 60-90 minutter.
-
Tænd ovnen på 230 grader
og sæt en bradepande i bunden.
|
0'35
|
-
Sigt lidt mel over brødet og
snit det.
-
Hæld vand i bradepanden (pas på
ikke at blive skoldet).
-
Sæt pladen i ovnen og sprøjt
evt. vand med en forstøver på ovnens sider og bund (giver damp).
-
Bag i ca. 30 minutter – skru
evt. ned til 220 grader efter 20 minutter hvis brødet bruner for
hurtigt.
-
Skal lyde hult når man banker på
bunden.
-
Lad det køle af på en bagerist.
|
|
|
|