|
Pitabrød
Til 12 brød
|
Alle vægtangivelser = klargjort vægt
|
|
|
Saml og ælt dejen
-
Smuldr gæren i vandet og rør rundt
til den er opløst.
-
Rør sukker, salt og olivenolie i.
-
Rør gradvist alt melet ind i
blandingen.
-
Ælt dejen grundigt, til den er helt
glat.
-
Læg den i en oliesmurt skål, dæk til og lad den hæve 1
time ved stuetemperatur.
Form til fladbrød
-
Sæt ovnen på 220° varmluft.
-
Slå dejen ned, og rul den til en pølse, der deles i 12
stykker.
-
Rul hvert stykke ud til et 2-3
mm tykt fladbrød (pizzaform).
-
Fordel på bagepapir på 2 bageplader og dæk med film.
-
Lad dem hæve i 30 min.
Bag
-
Fjern filmen, pensl/spray brødene med vand og bag i den
forvarmede ovn i 8-10 min til de er let gyldne i kanterne.
-
Køl af på en bagerist.
Bør spises samme dag, men kan evt. fryses.
|
|
|