Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuerne Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Flutes med ølandshvedemel


Giver 4 flutes. OBS: Skal startes dagen før!
 

  • 50 g frisk hvedesurdej

  • 500 g vand

  • 5 g gær

  • 500 g dl hvedemel

  • 150 g fuldkorns-ølandshvedemel

  • 15 g salt

 

Dag 1

  1. Rør surdej, vand og smuldret gær sammen i røreskålen til maskine.

  2. Tilsæt mel og salt.

  3. Rør med dejkrog langsomt i 1 min.

  4. Sæt farten lidt op (30-40%) og rør indtil dejen slipper siderne helt (ca. 15-20 min).

  5. Gnid indersiden af en skål eller plastickasse på 2 l med olie.

  6. Kom dejen i og dæk med film/låg. Sæt et mærke ved dejens overkant, så du senere kan kontrollere, at den er hævet til ca. dobbelt størrelse.

  7. Stil på køl i 12-24 timer (start evt. med en time ved stuetemperatur, hvis det skal gå hurtigere).

Dag 2

  1. Vend forsigtigt dejen ud på et meldrysset bord.

  2. Fold dejen en gang ind over sig selv (med melpudret spartel).

  3. Drys lidt mel på, og spænd forsigtigt dejen op (skub siderne ind under dejen).

  4. Træk forsigtigt dejen lang, og skær den i 4 baner.

  5. Drys lidt mel på skærefladerne, og skub dejen ind under brødet fra hver af langsiderne.

  6. Løft forsigtigt dejen over på bagepapir på bageplade/flutesform med melpudret spartel og hånd.

  7. Sæt en tom bradepande i bunden af ovnen.

  8. Varm ovnen til maksimal temperatur med varmluft.

  9. Sæt brødene i midten af ovnen og kast en dl vand i bradepanden

  10. Bag i 5 min, kast endnu en kop i bradepanden efter 2 min

  11. Sænk temperaturen til 230° og fortsæt i ca. 20 min (brødets centrumstemperatur skal være 100°).

  12. Tag brødet ud og læg det med bunden opad på en rist og lad det køle lidt af.

  13. Opbevar brødet ved stuetemperatur 1-2 dage indpakket i bagepapir (eller et par dage i frysepose på køl).

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2018  -  Opdateret 31-12-2017