-
Vend forsigtigt dejen ud på et meldrysset bord.
-
Fold dejen en gang ind over sig selv (med melpudret spartel).
-
Drys lidt mel på, og spænd forsigtigt dejen op (skub siderne ind under
dejen).
-
Træk forsigtigt dejen lang, og skær den i 4 baner.
-
Drys lidt mel på skærefladerne, og skub dejen ind under brødet fra hver af
langsiderne.
-
Løft forsigtigt dejen over på bagepapir på bageplade/flutesform med
melpudret spartel og hånd.
-
Sæt en tom bradepande i bunden af ovnen.
-
Varm ovnen til maksimal temperatur med varmluft.
-
Sæt brødene i midten af ovnen og kast en dl vand i bradepanden
-
Bag i 5 min, kast endnu en kop i bradepanden efter 2 min
-
Sænk temperaturen til 230° og fortsæt i ca. 20 min (brødets
centrumstemperatur skal være 100°).
-
Tag brødet ud og læg det med bunden opad på en rist og lad det køle lidt af.
-
Opbevar brødet ved stuetemperatur 1-2 dage indpakket i bagepapir (eller et
par dage i frysepose på køl).