Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuerne Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Rugbrød med spidskommen


OBS: Skal startes 3-4 dage før!
 

DAG 1

  1. Bland surdejen med vand og honning i en stor skål (evt. røreskål til maskine) og lad det hvile lidt.

  2. Rist imens græskarkernerne på en tør, varm pande (ca. 5 minutter til de popper) og rist spidskommen med det sidste minut.

  3. Stød græskarkerner og spidskommen fint i en morter og lad køle af til håndvarmt og hæld i dejen.

  4. Bland resten af ingredienserne i dejen og ælt godt igennem (evt. på maskine med dejkrog) i 5-10 minutter.

  5. Tag 1 dl fra til surdej til næste gang .

  6. Hæld i en (3 l) plasticbox og sæt på køl (midterste del af køleskabet, ca. 6 grader) i 2-3 døgn.

DAG 3

  1. Rør dejen godt igennem og hæld den i en stor teflonform (hvis du har glemt at tage surdej fra til næste gang er det nu sidste chance...).

  2. Spray med koldt vand på overfladen, dæk med oliesmurt køkkenfilm og stil til hævning i stuetemperatur til næsten dobbelt størrelse (5-12 timer).

  3. Bag i en 175° varm ovn ca. 1 time og 20 min (brug stegetermometer, der skal vise 95°).

  4. Afkøl på en rist, indpakket i et tørt, rent viskestykke 6-8 timer.

  5. Læg brød med viskestykke i en plastikpose en dags tid før det spises.

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2018  -  Opdateret 31-12-2017