|
Rugbrød med spidskommen
OBS:
Skal startes 3-4 dage før!
DAG 1
-
Bland surdejen med vand og honning i en
stor skål (evt. røreskål til maskine) og lad det hvile lidt.
-
Rist imens græskarkernerne på en
tør, varm pande (ca. 5 minutter til de popper) og rist spidskommen med det
sidste minut.
-
Stød græskarkerner og spidskommen
fint i en morter og lad køle af til håndvarmt og hæld i dejen.
-
Bland resten af ingredienserne i dejen
og ælt godt igennem (evt. på maskine med dejkrog) i 5-10 minutter.
-
Tag 1 dl fra til surdej til næste gang
.
-
Hæld i en (3 l) plasticbox og sæt på køl
(midterste del af køleskabet, ca. 6 grader) i 2-3 døgn.
DAG 3
-
Rør dejen godt igennem og hæld den i en
stor teflonform (hvis du har glemt at tage surdej fra til næste gang er det
nu sidste chance...).
-
Spray med koldt vand på overfladen, dæk
med oliesmurt køkkenfilm og stil til hævning i stuetemperatur til næsten dobbelt størrelse (5-12 timer).
-
Bag i en 175° varm ovn ca. 1 time og
20 min (brug stegetermometer, der skal vise 95°).
-
Afkøl på en rist, indpakket i et
tørt, rent viskestykke 6-8 timer.
-
Læg brød med viskestykke i en
plastikpose en dags tid før det spises.
|
|
|