|
Foccacia
Til en
bradepande.
Skal startes dagen før!
Fordej
Dejen
|
Her er brugt næsten dobbelt så meget dej og mindre hævetid - så
stykket er blevet for tykt og med for lidt luft i krummen. |
-
Smuldr gæren i skålen (til
køkkenmaskinen) med vandet, tilsæt 200 g af melet og rør godt rundt.
-
Dæk skålen med film og lad den stå ved
stuetemperatur natten over.
Brød
2’45
|
-
Kom vand, fordej
og 1 spsk salt i køkkenmaskineskålen og bland med dejkroge til en jævn grød.
-
Tilsæt melet en kop ad gangen -
undlad evt. de sidste 2 kopper, hvis dejen slipper skålen.
-
Lad det køre i 10 minutter til
dejen er glat og smidig.
-
Læg dejen i oliesmurt skål og dæk med
oliesmurt film.
-
Hæver til dobbelt størrelse i
ca. 1,5 time.
|
1’00
|
-
Vend dejen ud i en bradepande
beklædt med bagepapir. Tryk og stræk dejen så den fordeles jævnt
over hele bradepanden (helt ud til kanterne).
-
Tryk fordybninger med fingrene
med 5 cms mellemrum.
-
Stænk dejen med olivenolie og
fordel rosmarinnåle og den sidste spsk salt over dejen.
-
Dæk med oliesmurt film.
-
Efterhæv et lunt sted i 45 minutter.
|
0'25
|
-
Bag i ca. 20-25 min ved 220°
til overfladen er gyldenbrun.
-
Lad det køle af på en bagerist så
den bliver sprød.
|
|
|
|