Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuerne Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Borrebyvejbrød, Rational-ovn


Giver 1 brød på ca. 1070 g. OBS: Skal startes dagen før!

Hydration: 80%

 

Fordej

Brøddej

  • 50 g fordej (af ovenstående)

  • 400 g vand

  • 3 g gær

  • 450 g friskkværnet og sigtet hvedemel

  • 150 g friskkværnet (usigtet) Ølandshvedemel

  • 10 g bageenzym

  • 15 g salt

Hydration 85% (510 g vand).
Bagt i Pyrex-stegeso

DAG 1: Fordej (om morgen)

Rør delene til fordejen sammen og stil det varmt (stuetemperatur).

Brøddej: Æltning (eftermiddag)

Ælt ingredienserne sammen (undtagen salt) og vent 30 min. Ælt saltet ind i dejen, og vend alle fire hjørner hver halve time, 4-5 gange i alt.

Formning og hævning (aften)

Dejen formes, spændes op, lægges i en meldrysset form og dækkes til med et meldrysset klæde. Sæt til hævning i køleskab i 2-18 timer - tag ud 1 time før bagning.

DAG 2: Bagning (morgen)

Stil brødet på køkkenbordet i 1-2 timer.

Hæld forsigtigt brødet ud på bagepapir på en pizzaspade.

Bag i Rational-ovn: Program "Brød", uden temperaturføler, farve 4 (af 5), tid 0:35

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2024  -  Opdateret 21-08-2024