Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuerne Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Æbleskiver


ca. 30-40 stk. Portionen tager ca. 30 min at bage

 

Æbleskiver
  1. Vask citronen grundigt, tør den af og skær det yderste af halvdelen af skallen af (ikke det hvide) og hak det fint.

  2. Del æggene i blommer og hvider (pas på, at der ikke kommer urenheder i hviderne).

  3. Rør æggeblommerne, øl og fløde sammen.

  4. Bland melet med sukker, salt, bagepulver, kardemomme og citronskal og rør det i væsken lidt efter lidt.

  5. Lad dejen hvile ved stuetemperatur 1/2 time.

  6. Skræl æblerne (pigeoner kan beholde skrællen på), fjern kernehuset og skær æblekødet i små tern.

  7. Smelt smørret i en lille kande med tud

  8. Pisk æggehviderne stive og vend dem i dejen.

  9. Opvarm æbleskivepanden til 3/4 varme, og hæld en lille smule smeltet smør i hvert hul.

  10. Fyld hullerne helt op, vent lidt og læg så en stor tsk æblestykker i hver æbleskive.

  11. Når skiverne bobler hele vejen rundt, og det meste af dejen er størknet, vendes de en halv omgang med en spids gaffel (strikkepind) så den anden side formes og bages. Drej æbleskiverne flere gange - de er bagte, når man kan stikke en tandstik i dem og der ikke hænger dej ved. Ca. 5 min i alt ved middel varme.

  12. Gentag 9-11 (skru evt. lidt ned, når bagningen er godt i gang).

Læg i et varmt fad (hold dem evt. varme i en 90° varm ovn). Drys med flormelis, og server flormelis (og evt. syltetøj) til separat.

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2018  -  Opdateret 31-12-2017