|
Æbleskiver
ca. 30-40 stk. Portionen tager ca. 30 min at
bage
|
|
-
Vask citronen grundigt, tør den af og skær
det yderste af halvdelen af skallen af (ikke det hvide) og hak det fint.
-
Del æggene i blommer og hvider (pas på, at der ikke
kommer urenheder i hviderne).
-
Rør æggeblommerne, øl og fløde sammen.
-
Bland melet med sukker, salt, bagepulver, kardemomme og
citronskal og rør det i væsken lidt efter lidt.
-
Lad dejen hvile ved stuetemperatur 1/2 time.
-
Skræl æblerne (pigeoner kan beholde skrællen på), fjern
kernehuset og skær æblekødet i små tern.
-
Smelt smørret i en lille kande med tud
-
Pisk æggehviderne stive og vend dem i dejen.
-
Opvarm æbleskivepanden til 3/4 varme, og hæld
en lille smule smeltet smør i hvert hul.
-
Fyld hullerne helt op, vent lidt
og læg så en stor tsk æblestykker i hver æbleskive.
-
Når skiverne bobler hele vejen rundt, og det meste af
dejen er størknet, vendes de en halv omgang med en spids gaffel
(strikkepind) så den anden side formes og bages. Drej æbleskiverne flere
gange - de er bagte, når man kan stikke en tandstik i dem og der ikke hænger
dej ved. Ca. 5 min i alt ved middel varme.
-
Gentag 9-11 (skru evt. lidt ned, når bagningen er godt
i gang).
Læg i et varmt fad (hold dem evt. varme i en 90°
varm ovn). Drys
med flormelis, og server flormelis (og evt. syltetøj) til separat. |