-
Tag 400 g af surdejen fra dag 1 (gem evt. resten som surdej
til næste gang) over i røreskålen.
-
Tilsæt vandet og rør surdejen ud i det.
-
Tilsæt mel og salt.
-
Rør med dejkrog langsomt i 1 min.
-
Sæt farten lidt op og rør indtil dejen er homogen (ca.
6-8 min).
-
Smør en 3-liters form med smør, og sæt
bagepapirstykker fast på siderne, hvis det ikke er en silikoneform (brødet hænger nemt i, så vær omhyggelig).
-
Dæk formen med film, der er smurt med smør hvor filmen
dækker formens åbning (så brødet ikke hænger i når det hæver).
-
Lad brødet hæve ved stuetemperatur (2-6 timer) indtil
der har dannet sig en håndfuld bittesmå lufthuller i overfladen, og brødet
er hævet 10-20%. Giv det ikke længere tid, da det så hæver for meget og
toppen vil løftes af under bagningen og give et hul i krummen.
-
Varm ovnen til 230° varmluft.
-
Sæt brødet i midten af ovnen og bag i 10 min.
-
Sæt temperaturen ned til 180° og fortsæt i ca. 1 time (brødets
centrums-temperatur skal være 98°).
-
Tag brødet ud af formen og læg det med bunden opad på
en rist og lad det køle helt af. Pak derefter i papir.
-
Skær først af brødet efter 10-12 timer.