Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
fisk frugt grøntsager kød mælkeprod kolonial andet drikkevarer 

Kærnemælk

Mælk


Latin
English buttermilk
Deutsch buttermilch
Francais  babeurre
Italiano latticello
Spaniol
Længde
Vægt

Kendetegn Let gulligt restprodukt fra smørproduktion ("ægte" kærnemælk). Ret mager mælk (1% mælkefedt). Fremstilles også ved at tilføje en bakteriekultur til mælk - denne udgave af mindre rund og fyldig i smagen.
Sæson
Område
Kvalitet
Portionsstørrelse 
Holdbarhed 4-6 dage i køleskab
Tilberedning
Typisk ret Kærnemælk er et naturligt emulgeringsmiddel, og det kan udnyttes i bl.a. is. Giver saftig, syrlig krumme i brød.
 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2017  -  Opdateret 01-11-2017