Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuerne Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Teboller


Hurtige boller, giver 16 stk.

 

  1. Mælken lunes til håndvarm og gæren opløses deri i en stor røreskål

  2. Mel, smeltet smør, sukker, salt og det ene æg (gem det andet til pensling) røres i gærmælken

  3. Æltes godt igennem på et melpudret bord (5-10 minutter). Dejen skal være let klæbrig (skrab evt. dejen af bordet med en plastikskraber indimellem)

  4. Hæver i fadet (tildækket med plastikfilm) til dobbelt størrelse et lunt sted ca. 20 min

  5. Dejen slås ned, rulles til en pølse og deles i 16 stykker, der rulles til boller og  sættes på bagepapir. Dæk med (smurt) film og efterhæv et lunt sted til dobbelt størrelse (ca. 40 min). Tænd ovnen imens på 200° varmluft

  6. Pensl bollerne forsigtigt med det sidste (sammenpiskede) æg og bag dem i 10-12 minutter til de er gyldne

Gode til eftermiddagste, men der er ikke meget mad i dem - brug hellere italienske boller til mad

 

Note  Kan fryses.

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2018  -  Opdateret 31-12-2017