Mælken lunes til håndvarm og gæren opløses
deri i en stor røreskål
Mel, smeltet smør, sukker, salt og det
ene æg (gem det andet til pensling) røres i gærmælken
Æltes godt igennem på et melpudret
bord (5-10 minutter). Dejen skal være let klæbrig (skrab evt. dejen af
bordet med en plastikskraber indimellem)
Hæver i fadet (tildækket med
plastikfilm) til dobbelt størrelse et lunt sted ca. 20 min
Dejen slås ned, rulles til en pølse
og deles i 16 stykker, der rulles til boller og sættes på bagepapir.
Dæk med (smurt) film og efterhæv et lunt sted til dobbelt størrelse (ca.
40 min). Tænd ovnen imens på 200° varmluft
Pensl bollerne forsigtigt med det
sidste (sammenpiskede) æg og bag dem i 10-12 minutter til de er gyldne
Gode til eftermiddagste, men der er
ikke meget mad i dem - brug hellere italienske
boller til mad