Mælken lunes til håndvarm og gæren opløses
deri i en stor røreskål
Melet (gem en håndfuld), sukker, salt
og kærnemælk røres i gærmælken
Æltes godt igennem på et melpudret
bord (5-10 minutter). Dejen skal være let klæbrig (skrab evt. dejen af
bordet med en plastikskraber indimellem). Tilsæt resten af melet, hvis dejen
er meget klistret - ellers ikke.
Rul til en pølse og del i 12 skiver, der rulles runde
og trilles i birkes (pres let, så birkesene sidder fast).
Sæt
på en bageplade med bagepapir (brug mere afstand end på billedet her -
ellers bliver de ikke ordentligt bagt i siderne), og dæk med film og derefter et fugtigt
viskestykke.
Stil koldt natten over (10-12 timer).
Varm ovnen til 255°, spray
rundstykkerne med lidt vand og sæt dem ind på mellemste rille.
Bag i 18 minutter og spray 2 gange
undervejs.
Lad rundstykkerne køle af på en bagerist.
Note Kan fryses.
Fra fryseren:
Bag dem ved 250° i 3 minutter og læg dem derefter på en
bagerist i 10 minutter (så er de optøede indeni også).