Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuerne Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Rundstykker


Giver 12 stk.

 

  1. Mælken lunes til håndvarm og gæren opløses deri i en stor røreskål

  2. Melet (gem en håndfuld), sukker, salt og kærnemælk røres i gærmælken

  3. Æltes godt igennem på et melpudret bord (5-10 minutter). Dejen skal være let klæbrig (skrab evt. dejen af bordet med en plastikskraber indimellem). Tilsæt resten af melet, hvis dejen er meget klistret - ellers ikke.

  4. Rul til en pølse og del i 12 skiver, der rulles runde og trilles i birkes (pres let, så birkesene sidder fast).

  5. Sæt på en bageplade med bagepapir (brug mere afstand end på billedet her - ellers bliver de ikke ordentligt bagt i siderne), og dæk med film og derefter et fugtigt viskestykke.

  6. Stil koldt natten over (10-12 timer).

  7. Varm ovnen til 255°, spray rundstykkerne med lidt vand og sæt dem ind på mellemste rille.

  8. Bag i 18 minutter og spray 2 gange undervejs.

  9. Lad rundstykkerne køle af på en bagerist.

Note  Kan fryses. Fra fryseren: Bag dem ved 250° i 3 minutter og læg dem derefter på en bagerist i 10 minutter (så er de optøede indeni også).

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2016  -  Opdateret 19-12-2016