Bland surdejen med vand og honning i en
stor skål (evt. røreskål til maskine).
Bland resten af ingredienserne til dag
1 i dejen
og ælt godt igennem.
Dækkes med låg og stilles lunt i 12-24
timer.
DAG 2
Tilsæt øl/vand og rugmel og rør dejen godt igennem
(evt. på maskine med fars-krog) i 5-10 minutter.
Hæld dejen i en
smurt form på 2 liter (gerne en træform).
Dæk
løseligt med oliesmurt køkkenfilm og stil til hævning i stuetemperatur til næsten dobbelt størrelse (2-6 timer)
- evt. i køleskab, så tager det blot noget længere.
Dæk med staniol og bag i en 200° varm ovn
(almindelig varme) i 1 time.
Afkøl på en rist, indpakket i et
tørt, rent viskestykke en time - vend det evt. på hovedet, så fugtigheden i
bunden fordeles i resten af brødet.