Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuerne Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Borrebyvej-rugbrød, det mørke


Et brød på ca. 1.500 g. OBS: Skal startes 1 dag før

Hydration: 70%

Dag 1

  • 150 g rugbrødssurdej (kan fås/købes i Meyers bagerier)

  • 300 g fintmalet rugmel

  • 100 g knækkede rugkerner

  • 330 g (mørk) øl, eller vand

Dag 2

DAG 1

  1. Rør ingredienserne til dag 1 godt sammen i skål.

  2. TAG 150 g DEJ FRA OG GEM SOM NY SURDEJ.

  3. Dæk med låg og stil ved stuetemperatur i 12-24 timer (til næste morgen).

DAG 2

  1. Hæld indholdet fra dag 1 sammen med resten i røremaskinens røreskål og ælt det grundigt i 10 minutter på mellemhastighed med spadekrogen.

  2. Hæld dejen i en smurt form på 2 liter.

  3. Dæk formen til og stil til den hævning i stuetemperatur til næsten dobbelt størrelse (2-6 timer) - evt. i køleskab, så tager det blot noget længere, men bliver også lidt bedre.

  4. Dæk med låg/staniol og bag i en 200° (alm. luft) varm ovn i 1 time.

  5. Afkøl på en rist, indpakket i et tørt, rent viskestykke i mindst en time - vend det evt. på hovedet, så fugtigheden i bunden fordeles i resten af brødet.

  6. Vent helst en dags tid før det spises.

 
 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2024  -  Opdateret 21-08-2024