Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuerne Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Speltbrød


Giver et brød på ca. 920 g. OBS: Skal startes 1 dag før!

Hydration: 90%

Fordej

  • 25 g frisk hvedesurdej

  • 50 g koldt vand

  • 20 g friskkværnet og sigtet hvedemel

  • 20 g friskkværnet (usigtet) speltmel

Brøddej

Form på 2 liter (1025 g dej).

DAG 1: Fordej (om morgen)

Rør delene til fordejen sammen og stil det varmt (stuetemperatur).

Brøddej: Æltning (eftermiddag)

Ælt ingredienserne sammen (undtagen salt) og vent 30 min. Ælt saltet ind i dejen, og vend alle fire hjørner hver halve time, 4-5 gange i alt.

Formning og hævning (aften)

Dejen formes, spændes op og lægges i en smurt form. Sæt til hævning i køleskab i 2-18 timer - tag ud 1 time før bagning.

DAG 2: Bagning

  1. Kontroller, at dejen er hævet til dobbelt størrelse - hvis ikke, så sæt formen på køkkenbordet et par timer.

  2. Varm ovnen til maksimal temperatur med varmluft.

  3. Fjern filmen, dæk med sølvpapir og sæt brødet midten af ovnen.

  4. Bag i 30-35 min (brødets centrumstemperatur skal være 100°).

  5. Tag brødet ud af formen og læg det på en rist og lad det køle af.

  6. Opbevar brødet ved stuetemperatur 1-2 dage indpakket i bagepapir (eller frys ned).

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2018  -  Opdateret 31-12-2017