Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuerne Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Tortilla (majspandepager)


20 stk: Hver tortilla er ca. 14 cm i diameter og vejer 40 g. Dej ialt 800 g.

 

  • 310 g masa harina majsmel

  • 3 g salt

  • 485 g varmt vand
    (40-50°)

  1. Dej

    1. Bland mel og salt godt.

    2. Tilsæt det varme vand og ælt det godt sammen, indtil et tryj med en finger ikke klistrer dej på fingeren.

    3. Lad dejen hvile under et fugtigt viskestykke i 10 min.

    4. Rul dejen til en pølse og del den i 20 stykker, og dæk dem med et fugtigt viskestykke.

    5. Form hvert stykke til en kugle og læg den tilbage under viskestykket.

    6. Læg en kugle mellem to stykker bagepapir, og pres til en flad, tynd pandekage i en tortillapresse (eller med en kagerulle).

    7. Læg stykkerne i en bunke med bagepapir imellem.

  2. Bagning

    1. Forvarm en støbejernspande (flad bund, ikke grillmønster) til M230° og lad den stå 5-10 min. Der skal ikke fedtstof på.

    2. Læg forsigtigt (ikke kaste) en tortilla på den forvarmede pande og vend efter 2 min og bag på den anden side i 2 min.

    3. Læg tortillaen på et klæde i en kurv og dæk til med klædet, så den den holder sig varm og dampes lidt i eftervarmen.
      Ved mange tortillas i bunken: Vend bunken efter hver 6-8 stk så fugten fordeler sig.

Spis straks, de er bedst indenfor den første 1/2-1 time.

 

157% vand ift. masa harina    
stk Masa Harina Vand Salt Total
2 31 g 49 g 0 g 80 g
4 62 g 97 g 1 g 160 g
6 93 g 146 g 1 g 240 g
8 124 g 195 g 1 g 320 g
10 155 g 243 g 2 g 400 g
12 186 g 292 g 2 g 480 g
14 217 g 341 g 2 g 560 g
16 248 g 389 g 2 g 640 g
18 279 g 438 g 3 g 720 g
20 310 g 487 g 3 g 800 g
30 465 g 730 g 5 g 1.200 g
40 620 g 973 g 6 g 1.600 g
 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2024  -  Opdateret 15-01-2025