20 stk: Hver tortilla er ca. 14 cm i diameter og vejer 40 g. Dej
ialt 800 g.
310 g masa harina majsmel
3 g salt
485 g varmt vand
(40-50°)
Dej
Bland mel og salt godt.
Tilsæt det varme vand og ælt det godt sammen, indtil et
tryj med en finger ikke klistrer dej på fingeren.
Lad dejen hvile under et fugtigt viskestykke i 10 min.
Rul dejen til en pølse og del den i 20 stykker, og dæk
dem med et fugtigt viskestykke.
Form hvert stykke til en kugle og læg den tilbage under
viskestykket.
Læg en kugle mellem to stykker bagepapir, og pres til
en flad, tynd pandekage i en tortillapresse (eller med en kagerulle).
Læg stykkerne i en bunke med bagepapir imellem.
Bagning
Forvarm en støbejernspande (flad bund, ikke
grillmønster) til M230° og lad den stå 5-10 min. Der skal ikke fedtstof på.
Læg forsigtigt (ikke kaste) en tortilla på den forvarmede pande og vend efter 2
min og bag på den anden side i 2 min.
Læg tortillaen på et klæde i en kurv og dæk til med
klædet, så den den holder sig varm og dampes lidt i eftervarmen.
Ved mange tortillas i bunken: Vend bunken efter hver 6-8 stk så fugten
fordeler sig.
Spis straks, de er bedst indenfor den første 1/2-1 time.