|
Linsesalat
-
De varme elementer
-
Løget halveres og kryddernellikerne stikkes godt ind i
løgene.
-
Gulerødderne skrælles, deles på langes i 4 stykker, der
derefter skæres i 3-4 cm stykker.
-
Baconen skæres i tynde skiver og derefter i store
stykker
-
Persillen skylles og bladene nippes af (gem stilkene).
Skyl estragonen.
-
Hvidløgene pilles og hakkes groft.
-
2 tomater skæres i skiver, og hakkes fint.
-
Bind persillestilke, laurbærblade og timiankviste sammen
med bomuldssnor (bouquet garni).
-
Tilberedning
-
Svits bacon, løg og gulerødder i 2 spsk olie ved god
varme til det tager lidt farve (3-4 minutter)
-
Tilsæt linser, bouquet garni, 2 tomater, hvidløg og
vand så det dækker godt og vel. Kog op og skru så ned så det akkurat
snurrer og lad det simre i 25-30 min.
-
Tag bouquet garni og de halve løg op, og hælde resten
gennem en sigte, så vandet løber fra. Lad det køle lidt af.
-
Forbered de friske dele
-
Pil og hak skalotteløgene fint
-
Hak de sidste 2 tomater.
-
Skyl, tør og hak persille og estragon.
-
Servering
-
Pisk balsamicoeddike og olie sammen i en stor
serveringsskål.
-
Kom linsesalaten i og tilsæt de friske dele.
-
Smag til med salt og peber og evt. citronsaft hvis
balsamicoen er meget sød.
Smager godt
til
kyllingelår, pølser og fede fisk som laks.
|