|
Pissaladière
Til 8 personer (forret eller tilbehør).
Start ca. 4 timer før servering.
Bund
Fyld
-
600 g løg strimler: Del løget og
skær tynde skiver på langs
-
80 g olivenolie
-
1 fed
hvidløg i tynde skiver
-
3 g friske timianblade (en lille spsk)
-
1 laurbærblad
-
salt og
peber
Topping
|
|
Bund
- Lun mælken til 35° og hæld den over i en skål med den smuldrede gær.
- Lad det hvile i en time.
- Tilsæt resten af ingredienserne og bland det sammen til en
sammenhængende dej.
- Rul dejen ud og fordel i en 24 cm form. Prik huller med en gaffel.
- Lad det hæve til dobbelt størrelse (hvile i en time).
Fyld
- Varm olivenolie op med tyndt skåret hvidløg, og sauter i 2 minutter
(Miele150°).
- Tilsæt løg, timian og laurbærblad, og sauter i 15 minutter, til løgene
er blevet søde, men stadig har bid. Smag til med salt og peber
- Fjern laubærbladet og kom fyldet i tærtebunden.
Bag
- Bag den ved 180 grader alm varme i 35 minutter, eller til bunden er bagt
igennem, og det øverste af løgene er let karamelliseret.
- Lad den hvile i 10 minutter, og server toppet med oregano og oliven.
|
|
|