Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Pissaladière


Til 8 personer (forret eller tilbehør).
Start ca. 4 timer før servering.

 

Bund

Fyld

  • 600 g løg strimler: Del løget og skær tynde skiver på langs

  • 80 g olivenolie

  • 1 fed hvidløg i tynde skiver

  • 3 g friske timianblade (en lille spsk)

  • 1 laurbærblad

  • salt og peber

Topping

  • 3 g oregano-blade

  • 70 g (en håndfuld) sorte oliven, udstenede

 

Lottes spinnatttærte (stykke)

Bund

  1. Lun mælken til 35° og hæld den over i en skål med den smuldrede gær.
  2. Lad det hvile i en time.
  3. Tilsæt resten af ingredienserne og bland det sammen til en sammenhængende dej.
  4. Rul dejen ud og fordel i en 24 cm form. Prik huller med en gaffel.
  5. Lad det hæve til dobbelt størrelse (hvile i en time).

Fyld

  1. Varm olivenolie op med tyndt skåret hvidløg, og sauter i 2 minutter (Miele150°).
  2. Tilsæt løg, timian og laurbærblad, og sauter i 15 minutter, til løgene er blevet søde, men stadig har bid. Smag til med salt og peber
  3. Fjern laubærbladet og kom fyldet i tærtebunden.

Bag

  1. Bag den ved 180 grader alm varme i 35 minutter, eller til bunden er bagt igennem, og det øverste af løgene er let karamelliseret.
  2. Lad den hvile i 10 minutter, og server toppet med oregano og oliven.
 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2024  -  Opdateret 04-02-2024