|
Pommes Anna
12 personer som tilbehør
Udstyr: Ovnfast fad/bradepande på 20x30 cm og en plade, der ligge
top passer ned i fadet. |
 |
-
Smelt smørret forsigtigt.
-
Skræl kartoflerne.
-
Skær kartoflerne i 2-3 mm tykke skiver på køkkenmaskine
eller med en skarp kniv.
-
Tør kartoffelskiverne i et rent viskestykke og læg dem
i en stor skål.
-
Smelt smørret ved svag varme så det bliver flydende,
men ikke brunt.
-
Hæld det smeltede smør, evt. krydderurter og salt og
peber over kartoflerne og vend dem grundigt, så de bliver smurt på alle
sider. Det er lettest med hænderne (brug handsker).
-
Læg kartoflerne et smurt, ovnfast fad på 20x30 cm
(eller i flere mindre firkantede fade) - læg et tyndt lag ad gangen, og læg
næste lag lidt forskudt.
-
Læg et stykke bagepapir på overfladen og pres med
pladen kartoflerne ned og godt sammen.
-
Fjern plade og bagepapir igen.
- Bag kartoflerne i ovn i 45 min ved 170° (varmluft) til
kartoflerne netop er møre. Prøv efter 45 min med en kødnål/grillspyd om de
er møre, og derefter hver 15 minutter til de er møre.
- Læg bagepapir og plade ovenpå, og derefter noget tungt for at presse
pladen ned - og stil på køl i mindst 6 timer, gerne en dag eller to.

1 time før spisetid
- Varm ovnen op til 230° varmluft.
- Tag kartoflerne ud, og skær dem i 6-7 cm store firkanter med en skarp
kniv.
- Sæt firkanterne på bagepapir på en plade med lidt afstand og bag dem i
den varme ovn i 10-12 min til de er sprøde og brune i kanterne. Brug evt.
grill et par minutter, hvis de ikke bliver brune.

Serveres f.eks. til
Dyreryg,
Grillet oksebøf, Kylling
eller Indbagt oksefilet.
|