|
Börek med kål- og fetafyld
Til 8-10 personer som forret eller
tilbehør til suppe.
|
-
150 g fetaost
-
250 g (4 store) æg
-
300 g mælk
-
150 g smør
-
25 g (2 spsk) nigellafrø
-
25 g (2 spsk) sesamfrø
|
-
Varm ovnen op til 200° varmluft.
-
Smelt smørret i mikrobølgeovn 800W i 2 minutter.
-
Pisk 2 æg og halvdelen af mælken sammen i en lille
skål.
-
Fyld
-
Skyl kålen og fjern ribberne. Hak bladene groft sammen
med persillen (evt. på en køkkenmaskine)
-
Smuldr fetaosten i det hele
sammen med de sidste 2 æg og resten af mælken.
-
Samling
-
Skær dejpladerne over så de kan være i en stor
bradepande (ca. 40x25 cm).
-
Pensl bradepanden med smeltet smør.
-
Læg halvdelen af filostykkerne eet for eet i bunden -
pensl hvert stykke med smør og ægge/mælke-blanding før næste stykke lægges
i.
-
Fordel fyldet over den første halvdel af filostykkerne.
-
Læg resten af filostykkerne eet for eet i bunden -
pensl hvert stykke med smør og ægge/mælke-blanding før næste stykke lægges
i.
-
Bland resten af det smeltede smør med resten af
ægge/mælke-blandingen, og hæld det over.
-
Drys med nigellafrø og sesamfrø.
-
Bag i den varme ovn i 25-30 min
til overfladen er sprød og gylden.
NOTE Er næsten bedre næste
dag, når den genopvarmes 10 min ved 200° varmluft. |
|
|