Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Börek med spinat og ost


Til 10 personer som forret, ca. 30 ruller
 

  • 80 g mælk

  • 80 g smør
     

  • 300 g (baby)spinat

  • 50 g bredbladet persille, bladene

  • 250 g blanding af blød gedeost, ricotta og feta

  • 180 g (3 store) æg

  • 5 g salt

  • 0,5 g friskkværnet peber

  • 300 g (1 pakke) filodej

  • 15 g (1 spsk) nigellafrø

  • 30 g (2 spsk) sesamfrø

 

  1. Varm ovnen op til 180° varmluft.

  2. Smelt smør og mælk i mikrobølgeovn 600W i 2 minutter.

  3. Fyld

    1. Skyl spinat fjern evt. ribbe og stilke.

    2. Skyl persillebladene.

    3. Kom det i en køkkenmaskine sammen med æggene og ostene og kør det hurtigt sammen, så det grønne er groft hakket (men ikke så det bliver til mos).

  1. Samling

    1. Skær dejpladerne i ca. 30 stykker stykker på ca. 20 x 20 cm.

    2. Forbered 2 bageplader med bagepapir.

    3. Pensl en stribe i siderne på et dejstykke med smør/mælkeblandingen og læg en skefuld (ca. 25 g) af fyldet i en stribe nederst.

    4. Rul til en rulle 1/3 op ad pladen, fold siderne ind over og rul helt sammen.

    5. Læg rullen på bagepapiret.

    6. Fortsæt med de resterende ruller.

    7. Pensl rullerne på bagepladerne med det sidste smør/mælk og drys med nigellafrø og sesamfrø.

  2. Bag i den varme ovn i 180° i 30 min til overfladen er sprød og gylden.

NOTE  Er næsten bedre næste dag, når de genopvarmes 10 min ved 180° varmluft.

 

Server evt. med dip af 300 g græsk youghurt, 100 g mayonnaise, smagt til med sød chilisauce, lime, salt og peber.

 

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2024  -  Opdateret 21-08-2024