|
Börek med spinat og ost
Til 10 personer som forret, ca. 30
ruller
-
80 g mælk
-
80 g smør
-
300 g (baby)spinat
-
50 g bredbladet persille, bladene
-
250 g blanding af blød gedeost, ricotta og feta
-
180 g (3 store) æg
-
5 g salt
-
0,5 g friskkværnet peber
|
-
300 g (1 pakke) filodej
-
15 g (1 spsk) nigellafrø
-
30 g (2 spsk) sesamfrø
|
-
Varm ovnen op til 180° varmluft.
-
Smelt smør og mælk i mikrobølgeovn 600W i 2 minutter.
-
Fyld
-
Skyl spinat fjern evt. ribbe og stilke.
-
Skyl persillebladene.
-
Kom det i en køkkenmaskine sammen med æggene og ostene
og kør det hurtigt sammen, så det grønne er groft hakket (men ikke så det
bliver til mos).
-
Samling
-
Skær dejpladerne i ca. 30 stykker stykker på ca. 20 x 20 cm.
-
Forbered 2 bageplader med bagepapir.
-
Pensl en stribe i siderne på et dejstykke med
smør/mælkeblandingen og læg en skefuld (ca. 25 g) af fyldet i en stribe nederst.
-
Rul til en rulle 1/3 op ad pladen, fold siderne ind
over og rul helt sammen.
-
Læg rullen på bagepapiret.
-
Fortsæt med de resterende ruller.
-
Pensl rullerne på bagepladerne med det sidste smør/mælk
og drys med nigellafrø og sesamfrø.
-
Bag i den varme ovn i 180° i 30 min
til overfladen er sprød og gylden.
NOTE Er næsten bedre næste
dag, når de genopvarmes 10 min ved 180° varmluft.
Server evt. med dip af 300 g græsk youghurt, 100 g mayonnaise, smagt til med sød
chilisauce, lime, salt og peber. |
|
|