Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Börek med kål- og fetafyld


Til 8-10 personer som forret eller tilbehør til suppe.


 

  • 300 g (1 pakke) filodej

  • 300 g kål (palmekål eller grønkål eller evt. spinat)

  • 15 g bredbladet persille

  • 150 g fetaost

  • 250 g (4 store) æg

  • 300 g mælk

  • 150 g smør

  • 25 g (2 spsk) nigellafrø

  • 25 g (2 spsk) sesamfrø

  1. Varm ovnen op til 200° varmluft.

  2. Smelt smørret i mikrobølgeovn 800W i 2 minutter.

  3. Pisk 2 æg og halvdelen af mælken sammen i en lille skål.

  4. Fyld

    1. Skyl kålen og fjern ribberne. Hak bladene groft sammen med persillen (evt. på en køkkenmaskine)

    2. Smuldr fetaosten i det hele sammen med de sidste 2 æg og resten af mælken.

  5. Samling

    1. Skær dejpladerne over så de kan være i en stor bradepande (ca. 40x25 cm).

    2. Pensl bradepanden med smeltet smør.

    3. Læg halvdelen af filostykkerne eet for eet i bunden - pensl hvert stykke med smør og ægge/mælke-blanding før næste stykke lægges i.

    4. Fordel fyldet over den første halvdel af filostykkerne.

    5. Læg resten af filostykkerne eet for eet i bunden - pensl hvert stykke med smør og ægge/mælke-blanding før næste stykke lægges i.

    6. Bland resten af det smeltede smør med resten af ægge/mælke-blandingen, og hæld det over.

    7. Drys med nigellafrø og sesamfrø.

  6. Bag i den varme ovn i 25-30 min til overfladen er sprød og gylden.

NOTE  Er næsten bedre næste dag, når den genopvarmes 10 min ved 200° varmluft.

 

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2024  -  Opdateret 21-08-2024