Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Quiche med asparges


6 personer (8 som tilbehør) - variant af Quiche Lorraine

Tærtedej

 

Fyld

Quiche med asparges

*) kødet (bacon, pancetta eller parmaskinke) kan helt udelades, f.eks. hvis tærten er tilbehør til en kødret.

Tærtedej

  1. Delene samles i en foodprocessor (eller med en kniv i en skål) - pas på, det ikke bliver varmt. Dækkes med film og hviler på køl i mindst 1 time.
    Alternativ: Brug færdig butterdej (450 g).

  2. Tænd ovnen på 185° undervarme.

  3. Rulles tyndt ud mellem 2 stykker bagepapir og lægges (uden det nederste bagepapir) i en smørsmurt tærteform (25 cm i diameter og 6-8 cm høj).

  4. Dæk kanten med sølvpapir så den ikke bages så meget.

  5. Dæk dejen med keramikkugler/ris.

  6. Forbages ved 185°/0:15 (Miele undervarme).

  7. Tag ud, fjern bagepapir og kugler/ris.

Fyld

  1. Fodenden af aspargesene brækkes af, hovederne (øverste 5-6 cm) skæres af og den midterste del skrælles tyndt hvis det er hvide asparges (skræller og fodender gemmes til suppe i fryseren).
  2. Pancetta/bacon steges sprødt på en pande (parmaskinke skal ikke steges) og skæres i mindre stykker.
  3. Kog de midterste dele (IKKE hovederne) i fløden i 15-20 min til de er helt udkogte. Blend omhyggeligt.
  4. Riv parmesanen i aspargesmassen og rør æggene og evt. pancetta/bacon i
  5. Fordel aspargeshovederne på den forbagte tærtebund og hæld aspargesmassen over.
  6. Bages i 40 min ved 190°.

Serveres med grøn salat.

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2024  -  Opdateret 21-08-2024