|
Latin |
daucus carota var. sativa |
English |
carrot |
Deutsch |
mohrrübe |
Francais |
carotte |
Italiano |
carota |
Spaniol |
|
![](../../images/hvid_10x10.gif) |
|
Længde |
15-20 cm |
Vægt |
|
|
![Rodfrugt, gulerod](images/gulerod2_250.jpg) |
![Rodfrugt, gulerod (nye)](images/rodfrugt_gulerod_nye_bundt.jpg) |
![Rodfrugt, gulerod](images/rodfrugt_gulerod_bundt.jpg) |
![](../../images/hvid_10x10.gif) |
![](../../images/hvid_10x10.gif) |
Kendetegn |
|
Sæson |
jun-okt |
Område |
|
Kvalitet |
|
Portionsstørrelse |
|
Holdbarhed |
1 uge køligt og mørkt (køleskab) og i
plastikpose |
Tilberedning |
Skrælles og skæres i stykker, skiver
eller strimler |
Typisk ret |
Kogt, strimlet med andre rodfrugter som
underlag for fisk. Sammen med løg, rodfrugter og
krydderurter til fond. |
|
|
|
|
|