|
Latin |
asparagus officinalis |
English |
white asparagus |
Deutsch |
weissen spargel |
Francais |
asperges blanc |
Italiano |
asparagi bianchi |
Spaniol |
|
 |
|
Længde |
20 cm |
Vægt |
80-110 g |
|
|
Se også: |
Grønne asparges |
|
 |
 |
 |
Kendetegn |
friske, hårde og uden tørre spidser |
Sæson |
maj-jun |
Område |
|
Kvalitet |
|
Portionsstørrelse |
|
Holdbarhed |
1 uge i køleskab (grøntsagsskuffe) |
Tilberedning |
Knækkes 1/3 fra rodenden - knækket vil
dele aspargesen i en sej del (rodenden, brug til suppe
eller fond) og en god ende til salat etc. Skrælles fra
lige under hovedet. Kan spises rå
eller dampes 12-15 minutter. |
Typisk ret |
Asparges
i rosa grape-mousseline,
kylling i asparges. Kan flækkes og grilles 2 min på
hver side efter at have været kogt i 5-6 min. |
|
|
|