Når maden er færdig i SousVide-badet, er det "færdigt" - men man vil
ofte tilføre stegeskorpe af hensyn til
udseendet (emnet ser så stegt ud, og
ikke kogt)
smagen (tilfører stegt smag). Desuden kan man tilføre
yderligere krydderier.
Stegningen skal altså ikke tilberede
emnet: Steg ved så LAV temperatur som muligt (typisk middel) i smør
og/eller olie - ellers vil kødets temperatur hurtigt stige, og fordelen
ved SousVide-tilberedning forsvinde.
NOTE Hvis man tilbereder emnet
fra køleskab, kan man enten først
give det 10-15 min ved laveste varme på en pande
(for at varme det op), eller endnu bedre
lægge det i vandbad (i posen) i 10-30 min alt efter
tykkelsen (evt. mere hvis det passer bedre ind i
tidsplanen) ved den temperatur det blev tilberedt ved
(ikke højere!).
Færdiggørelse
Tør emnet af, så der ikke sidder kødsaft etc. på det
(så vil det koge og ikke brunes på panden)
Kom 25 g smør på en tefalpande ved middel
varme, og vent indtil smørret er bruset af.
Læg emnet på og vend det hvert minut,
indtil det er brunt og har fået den ønskede stegeskorpe.
Lad det hvile et par minutter og server,
eller skær for hvis det kræves.