|
Fiskefrikadeller med klipfisk
Dagen før
-
Klipfisken udvandes i et døgn (eller endnu bedre: 2
døgn) i koldt vand - skift 8-10
gange i døgnet. Dette er VIGTIGT, da det ellers bliver for salt!
Forberedelse
-
Vandet hældes fra klipfisken og skind og ben fjernes
-
Torskekødet gåes efter for ben og skæres i lange
strimler (af hensyn til kødhakkeren)
-
Løgene pilles og hakkes groft.
-
Fiskekødet køres igennem kødhakkeren (store huller)
-
Rør (evt. i maskine) kødet med salt
(for at gøre det sejt) - længe!
-
Løg og pancetta køres gennem kødhakkeren og kommes i
røremaskinen til fisken
-
Kartoffelmel, æg og piskefløde røres i og der smages til med
peber
-
Lad gerne farsen hvile ca. ½ time.
Stegning
-
Form farsen med en ske dyppet i det
smeltede fedtstof
til aflange kugler i skestørrelse
-
Start med kraftig varme (80%) til første pande, derefter
dæmpes til ca. 60% når det første hold er lagt på
-
På den første pande skal man tilsætte en ½ spsk.
smør og vende frikadellerne flere gange, derefter er een gang som regel
nok.
-
Stegetid i alt 12-15 min.
Serveres med
nye kartofler (eller
rugbrød) og remoulade.
|
|
|