Skrub muslingerne rene og kasser alle der ikke lukker sig eller som er
beskadige.
Løgene pilles og hakkes.
I en stor gryde med tætsluttende låg varmes 2 spsk olivenolie til det er
meget varmt. Løgene saurteres under grundig omrøring i 1 minut.
Hæld muslingerne i sammen med hvidvinen, læg låg på og kog ved høj varme til alle
muslinger har åbnet sig (rør rundt et par gange) - det tager kun 2-3
minutter!
Hæld lagen over i en lille gryde gennem en sigte med et klæde (der er
grus i muslingerne!) - hold muslingerne tilbage med låget - og kog let ind til
ca. 4 dl.
Tag låget af muslingegryden og
lad muslingerne køle af.
Tag muslingerne ud af skallerne og (kasser dem der ikke er åbne).
Grøntsagerne
Hæld et par skefulde citronsaft i en skål med koldt vand.
Skyl og tør spinaten/salaten (skær evt. salat i strimler)
Skyl, tør og finhak persillen - stil til side.
Pil og hak skalotteløger meget fint - stil til side.
Skræl skorzonerrødderne og skær dem i 5 cm stykke (lidt på skrå) -
læg dem straks i citronvandet så de ikke bliver brune af luftens ilt.
Skræl gulerødderne og del dem på midten og skær dem i 1x1 cm stænger
på langs.
Fjern evt. brune og indtørrede dele på fennikelen, og snit den i små
stykker.
Kom smørret i en stor gryde, tilsæt skorzonerrødder, gulerødder,
fennikel og frøene - og sauter 5 minutter under omrøring.
Tilsæt eddike og kog helt væk.
Tilsæt muslingelagen og varm igennem i 2 minutter.
Tilsæt muslingerne og varm igennem i 1 minut under forsigtig omrøring.
Tilsæt 1 spsk fintsnittet citronskal, og smag til med salt og peber.
Vend skalotteløg og persille i - og i sidste øjeblik
babyspinat/feldsalat.