|
Remoulade
Giver ca. 750 g: Nok til 10-12 menneskers
tilbehør - men smager godt!!
-
300 g mayonnaise
(af 50 g pasteuriserede æggeblommer, 6 g sennep, 2 g salt, 5 g
citronsaft og 240 g rapsolie) - brug evt. 150 g mayonnaise og
150 g græsk youghurt/skyr hvis den skal være friskere og mindre
fed
-
100 g salataløg (eller 75 g
almindelige løg)
-
75
g kapers
(hvis du bruger kapers i salt, skal de udvandes MEGET grundigt,
så resultatet ikke bliver for salt)
-
75
g
cornichons
-
30 g (1 lille spsk)
dijonsennep
-
50 g (1 stor håndfuld) finthakket friske
krydderurter, gerne kørvel og estragon (og/eller
purløg og
bredbladet
persille)
-
200 g blancherede grønsager, gerne
gulerod og bladselleri (og/eller evt.
selleri,
majroe)
|
|
-
Hæld væden fra cornichons og kapers,
skyl dem
og hak dem fint.
-
Hak løgene fint.
-
Gør grønsagerne i stand og skær dem
i meget små terninger (2x2 mm) og blancher dem i mikrobølgeovnen (sidste halvdel af tiden kan
løgene tilsættes for at gøre smagen mindre skarp). 3-4 minutter i
mikroovn for fuld kraft er passende. Lad dem køle af.
-
Skyl, tør og hak krydderurterne fint og bland det
hele sammen med mayonnaisen
-
Smag til med peber og stil
koldt.
Kan holde sig en lille uge i køleskab.
Er godt til stegt fisk, f.eks. fiskefrikadeller
eller stegt torskerogn.
|