Kog
saltlagen op og køl HELT af (ellers koger fisken). Lad torskefileten trække
heri 1 døgn.
Udvand
torsken i 5-10 min
Skær den ene halvdel (den tykke del af fileten) i 8 tournedos'er og sæt dem på
bagepapir.
Skær resten i tynde skiver (flager) og stil koldt.
Stil ovnen
på 160° (men bag ikke torsken endnu!).
Flødekogte rødbeder (25-30
minutter) - til kold torsk
Skær 300
g rødbeder i tændstiktynde stykker og kog dem netop møre i piskefløde ved
middel varme i en tefalpande, ca. 15 min. Pas
på: Det koger nemt over!
Krydr med
salt, peber, citronsaft og frisk dild og stil det køligt
Balsamico-rødbeder (25-30
minutter) - til varm torsk
Rødbeder
i meget tynde skiver sautéres i smør ved svag varme 8-10 min - de første 5
min
med låget på.
Tilsæt
balsamico og citronsaft, og kog ind til sirup. Smag til med salt og peber
Torsk 2
Bag
tournedoserne (umiddelbart før serveringen) 4 min ved 160° og anret straks.
Tallerken-anretning:
Bagt torsk på balsamico-rødbeder + kold torsk på rødbedefløde.