|
Rødbedekage
8 personer.
|
|
-
Vask rødbederne (skrælles IKKE først) og kog dem i ca.
40 min. i letsaltet vand - de skal være møre. Hæld dem i et dørslag, så
vandet kan løbe fra og rødbederne kan køle af.
-
Tænd ovnen på 180°.
-
Skræl og riv ingefæren (den trevlede restmasse skal
ikke bruges).
-
Skrub appelsinen, den farvede skal skrælles af med et
juliennejern (eller en skarp kniv) og saften presses i en kop.
-
Smut rødbederne (det sviner, så brug gummihandsker,
eller tag et par plastikposer på) og mos dem (purer evt. med en stavblender,
men det giver let for fin mos).
-
Pisk rødbedemos, ingefær, æggeblommer, honning, olie
og kornene fra vaniljestangen sammen i en stor skål.
-
Tilsæt bagepulver, polentamel, appelsinskal og -saft,
allehånde, kanel og mel - og rør det godt rundt.
-
Pisk hviderne helt stive med saltet, og vend dem
forsigtigt i i dejen.
-
Smør formen med smørret og pudr med melet (så hænger
dejen ikke i),
-
Hæld dejen i formen og bag den i den forvarmede ovn i
35 min til den er sprød (der må ikke hænge noget ved en tandstik der stikkes
ind). Køl af.
-
Pisk creme fraichen sammen med halvdelen vinen og
vaniljesukkeret - og smag til med vin/sukker.
Kagen serveres i skiver med en god klat creme fraiche over.
|