|
Romkugler med banan og sveske
10
kugler af ca. 60 g til dessert eller kaffetilbehør - meget mættende!
Inspireret af Marie Holms opskrift.
-
100 g mørk chokolade (Valrhona)
-
20 g kakaonibs
-
200 g (2 stk) meget modne (gerne helt brune)
bananer, skrællede
-
100 g bløde svesker uden sten, finthakkede
-
100 g (1 spsk peanutbutter)
-
50 g havregryn
-
35 g (Valrhona) kakaopulver
-
1 vaniljestang, kornene
-
50 g rom (evt. 15 g romessens)
-
2 g Maldon-salt
|
|
-
Hak den mørke chokolade og kakaonibs fint (men ikke til
mel), evt. i en køkkenmaskine og kom stykkerne i en dyb tallerken.
-
Rør alle de andre ingredienser sammen i en røremaskine.
Massen skal være ret fugtig, men ikke klistret.
-
Læg massen på et stykke bagepapir og rul den sammen til
en rulle. Sæt rullen på køl i mindst en halv time.
-
Del ruller i 10 stykker, rul dem runde i hånden og tryk
hver kugle rundt i chokoladestykkerne.
Kan gemmes på køl i flere dage. |