Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød Grønt Tilbehør Dessert

Brød

Romkugler med banan og sveske


10 kugler af ca. 60 g til dessert eller kaffetilbehør - meget mættende!
Inspireret af Marie Holms opskrift.

  • 100 g mørk chokolade (Valrhona)

  • 20 g kakaonibs
     

  • 200 g (2 stk) meget modne (gerne helt brune) bananer, skrællede

  • 100 g bløde svesker uden sten, finthakkede

  • 100 g (1 spsk peanutbutter)

  • 50 g havregryn

  • 35 g (Valrhona) kakaopulver

  • 1 vaniljestang, kornene

  • 50 g rom (evt. 15 g romessens)

  • 2 g Maldon-salt

 
  1. Hak den mørke chokolade og kakaonibs fint (men ikke til mel), evt. i en køkkenmaskine og kom stykkerne i en dyb tallerken.

  2. Rør alle de andre ingredienser sammen i en røremaskine. Massen skal være ret fugtig, men ikke klistret.

  3. Læg massen på et stykke bagepapir og rul den sammen til en rulle. Sæt rullen på køl i mindst en halv time.

  4. Del ruller i 10 stykker, rul dem runde i hånden og tryk hver kugle rundt i chokoladestykkerne.

Kan gemmes på køl i flere dage.

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2024  -  Opdateret 21-08-2024