Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød Grønt Tilbehør Dessert

Brød

Rosmarinæbler med calvadosflødeskum


6 personer

Alle vægtangivelser = klargjort vægt

 

Rosmarinæbler med calvadosflødeskum
  1. Æblerne skrælles, udkernes og skæres i både.

  2. Bladene pilles af rosmarinkvistene og hakkes (smid stilkene væk)

  3. 6 spsk sukker varmes på en stor tefalpande over mellemvarme til det karamelliserer (bliver brunt og flydende) - det må IKKE branke!, hvorefter smørret smeltes i.

  4. Tilsæt æbler og glaser under let omrøring.

  5. Vend rosmarinen i og varm det igennem (rosmarinen må ikke få for stærk/lang varme, da den så bliver for gennemtrængende og bitter).

  6. Fløden piskes stiv og blandes med sukker og calvados.

Tallerkenanretninger serveres straks, da de varme æblestykker ellers smelter flødeskummet helt.

 

Også godt med kanelsticks til.

 

NOTE  En lidt mindre fed og lidt mere syrlig/frisk variant fås ved at bruge græsk yoghurt i stedet for flødeskum.

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2024  -  Opdateret 28-03-2024