Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød Grønt Tilbehør Dessert

Brød

Stikkelsbærfool


Til 10 personer (ca. 135 g/person)

 

  1. Fløden piskes til let flydende skum i en stor skål. Græsk youghurt kommes i og piskes med til skummet er ret tykt.

  2. Stikkelsbærkompot (saften skal være kogt meget ind, så kompotten er tyk) vendes forsigtigt i og det hele kommes i glas (evt. serveringsskål). Stilles på køl.

Desserten serveres straks f.eks. med 2 stykker kanelsticks lagt over hvert portionsglas eller samlet på et lille fad.

 

NOTE  Fool laves traditionelt med meget tyk fløde ("dobbeltfløde") der kan fås ved at lade uhomogeniseret piskefløde stå på køl i en skål - efter 6-8 timer kan den øverste (meget fede) fløde tages fra. Denne fløde giver meget tykt og tungt skum - dette efterlignes her ved at vende græsk youghurt i den "normale" flødeskum.

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2024  -  Opdateret 28-03-2024