|
Latin |
beta vulgaris |
English |
redbeets, beetrot |
Deutsch |
rote rübe |
Francais |
betteraves rouges |
Italiano |
barbabietola |
Spaniol |
|
|
|
Længde |
7-20 cm |
Vægt |
|
|
|
|
|
Kendetegn |
Kan være runder eller aflange, store
eller små. De små er bedst. |
Sæson |
aug-okt |
Område |
|
Kvalitet |
|
Portionsstørrelse |
|
Holdbarhed |
1 uge køligt og mørkt (køleskab) og i
plastikpose |
Tilberedning |
Skrubbes. Koges med skindet og enderne
på (for at saften ikke løber ud), smuttes derefter
(brug handsker - det farver voldsomt) |
Typisk ret |
Afkøles og lægges i lage - eller vendes i f.eks. creme
fraiche-dressing. Syltes: Syltede
rødbeder, glaserede
rødbeder, |
|
|
|
|
|