Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød Grønt Tilbehør Dessert

Brød

Æbletærte


6 personer.

 

Æbletærte med Calvados-flødeskum
  1. Butterdejen (behøver ikke at rulles tyndere ud) deles i 12 stykker og lægges på en smurt bageplade (bagepapir).

  2. Æblerne skrælles, deles, befries for kernehuse og skæres i 1/2-1 cm tykke skiver.

  3. Skiverne lægges taglagt på butterdejen i eet lag

  4. Smørret smeltes og fordeles på tærterne.

  5. ÆbletærteKanel/vanillesukker drysses over tærterne.

  6. Bages i 15-25 min i en forvarmet ovn ved 230° varmluft indtil tærten er gylden og let karamelliseret. Undervejs vil dejen puffe voldsomt op (flere centimeter) og derefter falde helt sammen når den kommer ud - det er som det skal være.

  7. Calvados lunes i mikroovn (15-20 sek) og hældes over tærterne, der flamberes.

Serveres sammen med en ikke for sød Vanilieis eller calvadosflødeskum som på billedet her (se Rosmarinæbler med calvadosflødeskum) - i det sidste tilfælde skal man så ikke bruge calvados i tærterne.

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2024  -  Opdateret 28-03-2024