|
Himmelsk citrontærte
Giver 1 tærte på 24 cm til 6-8 personer.
Efter Mathias Silberbauers opskrift af samme navn
Bund
Fyld
|
Tærten bliver kun halvt så høj som på billedet - det giver et mere
delikat resultat. |
Bund
-
Bland det hele i en foodprocessor -
eller manuelt: Hak det kolde smør i melet med en
skarp plasticskraber og ælt derefter æg, sukker (og evt. lidt vand
hvis det ikke kan holde sammen). Ælt så lidt som muligt.
-
Pak ind i film og læg i køleskab
mindst 4 timer.
-
Tænd ovnen på 160° alm. varme.
-
Rul dejen tyndt ud og læg den i den smurte
24 cm-form*). Siderne skal ikke være for tynde, for så går de i stykker
(brug 3-4 mm).
-
Prik dejen med en gaffel.
-
Læg bagepapir og keramikkugler i og forbag
i 20 min.
-
Fjern bagepapir og fyld og bag i endnu
10 min. Tærten skal være gyldenbrun.
-
Tag tærtebunden ud og lad den køle helt af. Tag den ud
af formen og sæt den på et serveringsfad.
Citronfyld (ca. 740 g)
-
Læg husbladsen i koldt vand.
-
Fyld en gryde med fyldet (undtagen husblads og smør) og
varm op ved svag/mellem varme (Miele4) mens der piskes tit.
-
Blend og fortsæt i ca.
13-15 min til massen tykner så man kan se spor når man pisker (det sker ved
ca. 75°).
-
Sluk for varmen og pisk den opvredne husblad og smørret
i.
-
Passer gennem en fin sigte over i en skål og køl ned under omrøring hvert 10
min.
-
Når massen har stuetemperatur hældes
den i bunden i den bunden og sættes på køl i mindst en dag, gerne to.
*) Passer til form der er 24 cm i diameter og 3 cm høj.
Brug tefal-springform og ikke hullet form, der hænger i.
|