Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød Grønt Tilbehør Dessert

Brød

Himmelsk citrontærte


Giver 1 tærte på 24 cm til 6-8 personer. Efter Mathias Silberbauers opskrift af samme navn

 

Bund

  • 50 g flormelis

  • 35 g mandelmel (blendede mandler)

  • 125 g hvedemel

  • 2 g salt

  • 1 citron, skallen fintreven

  • 75 g koldt smør

  • 1 lille æg

Fyld

 

Tærten bliver kun halvt så høj som på billedet - det giver et mere delikat resultat.

Bund

  1. Bland det hele i en foodprocessor - eller manuelt: Hak det kolde smør i melet med en skarp plasticskraber og ælt derefter æg, sukker (og evt. lidt vand hvis det ikke kan holde sammen). Ælt så lidt som muligt.

  2. Pak ind i film og læg i køleskab mindst 4 timer.

  3. Tænd ovnen på 160° alm. varme.

  4. Rul dejen tyndt ud og læg den i den smurte 24 cm-form*). Siderne skal ikke være for tynde, for så går de i stykker (brug 3-4 mm).

  5. Prik dejen med en gaffel.

  6. Læg bagepapir og keramikkugler i og forbag i 20 min.

  7. Fjern bagepapir og fyld og bag i endnu 10 min. Tærten skal være gyldenbrun.

  8. Tag tærtebunden ud og lad den køle helt af. Tag den ud af formen og sæt den på et serveringsfad.

Citronfyld (ca. 740 g)

  1. Læg husbladsen i koldt vand.

  2. Fyld en gryde med fyldet (undtagen husblads og smør) og varm op ved svag/mellem varme (Miele4) mens der piskes tit.

  3. Blend og fortsæt i ca. 13-15 min til massen tykner så man kan se spor når man pisker (det sker ved ca. 75°).

  4. Sluk for varmen og pisk den opvredne husblad og smørret i.

  5. Passer gennem en fin sigte over i en skål og køl ned under omrøring hvert 10 min.

  6. Når massen har stuetemperatur hældes den i bunden i den bunden og sættes på køl i mindst en dag, gerne to.

*) Passer til form der er 24 cm i diameter og 3 cm høj. Brug tefal-springform og ikke hullet form, der hænger i.

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2024  -  Opdateret 28-03-2024