Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød Grønt Tilbehør Dessert

Brød

Is, nougat-


Til 6-8 personer

 

Nougatis

(frys fadet 15-20 min inden isen lægges på det - så flyder isen ikke ud som her)

  1. Æggene deles - blommerne kommes i en stor skål (skal kunne rumme det hele til sidst)

  2. Æggehviderne piskes meget stive

  3. Fløden (undtagen et par spsk) piskes til stift skum i en tredje skål

  4. Nougaten smeltes forsigtigt med resten af fløden i en gryde - rør og tag straks af varmen når den akkurat er smeltet

  5. Æggeblommer og sukker piskes hvide og skummende

  6. Tilsæt nougaten en spsk ad gangen til blommerne, mens det hver gang piskes helt ud.

  7. Vend flødeskummet og derefter æggehviderne i blandingen

  8. Tænd ismaskinen og hæld blandingen i. Efter ca. 45 min. kan isen hældes i form og stilles i fryser. (Evt. kan man udelade ismaskine og fryse isen direkte i skålen, men man skal da røre rundt hver halve time de første par timer for at isen ikke klumper).

  9. Isen fryses yderligere 1 time. Hvis den har været frossen meget længere, tages den ud 10 min før servering

  10. Man kan evt. høvle en god mørk chokolade over inden serveringen.

Kan serveres med bær for at modsvare den sødlige/fyldige smag.

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2024  -  Opdateret 28-03-2024