Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød Grønt Tilbehør Dessert

Brød

Kransekage


Til 8-10 personer (ca. 24 stykker)
 

  1. Hak mandlerne (groft eller fint efter smag) og put dem i en skål.

  2. Riv marcipanen over skålen med mandler.

  3. Hæld æggehviden i skålen og ælt det hele sammen.

  4. Drys to stykker bagepapir (ca. 20x40 cm) med 1 spsk flormelis og lav to rektangler af kransekagemassen på ca 8x30 cm og 2 cm tyk.

  5. Skær nougaten ud i stænger på 1x1 cm og læg dem i midten af kransekagemassen.

  6. Buk massen sammen (på den lange led) om nougaten, rul den godt sammen, og form derefter massen til en trekantet stang.

  7. Skær stangen i stykker på 3-5 cm og sæt dem på en bageplade med bagepapir.

  8. Bag ved 220° varmluft i 10 min til de er blevet pænt brune i kanterne.

  9. Køl af på en rist.

  10. Evt.: Rør resten af flormelisen med varmt vand til en meget tyktflydende masse. Hæld i foldet bagepapir (kræmmerhus), klip en tynd spids af, og sprøjt tynde striber på kransekagestykkerne.

Serveres f.eks. nytårsaften med en ikke for tør champagne (mousserende vin) - f.eks. Asti Spumante.

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2024  -  Opdateret 28-03-2024