Mayonnasie
Giver ca. 300 g
NB: Olie og æg skal have stuetemperatur før
man begynder!
-
Æggeblommerne tilsættes sennep og
lidt salt og piskes seje 1-2 minutter
-
Et par dråber citronsaft piskes i
-
Vindruekerneolien tilsættes - i
starten et par dråber ad gangen under kraftig piskning indtil massen bliver
tung. Herefter kan olie tilsættes i større mængder ad gangen.
-
Smag til med salt og peber
Kan tilsættes grøntsager til Remoulade.
Urtemayonnaise
Kan tilsættes en håndfuld finthakkede urter som
bredbladet persille,
kørvel,
estragon og evt. 1 presset
hvidløg - og bruges som tilbehør til (grillet) kød. Husk
godt med salt!
Aiöli
I stedet for sennep tilsættes 1 stort, knust fed
hvidløg og 1 tsk
safran. |